Wij zijn als docenten tevreden over onze baan

Naar aanleiding van mijn opmerking, gisteren, dat 80% van de docenten tevreden is over zijn/haar werk, hierbij de bron.

Uit de correspondent : https://decorrespondent.nl/74/een-kopieerapparaat-dat-altijd-werkt/5010301054-78aba67f  Link waarschijnlijk alleen te openen door mensen met een abonnement.

“Nederlandse leerlingen presteren Dat blijkt uit internationaal vergelijkend onderzoek door de OECD. het op een na best van Europa, en zij scoren wereldwijd een tiende plek. Ik ben dan wel om half 3 klaar met lesgeven, maar nog tot na Studio Voetbal kijk ik werkstukken na en bereid ik lessen voor. 19,4 procent van mijn collega’s heeft last van burn-outverschijnselen, 39 procent geeft aan zich na een werkdag ‘leeg’ te voelen en 20,1 procent voelt zich ‘emotioneel uitgeput’.

Verre van een luizenleventje. Een luizenleven? Niet volgens deze cijfers van het CBS. Toch hoor je ons niet klagen: 82,9 procent van de docenten geeft aan tevreden te zijn met zijn of haar werk, het hoogste percentage van alle sectoren. Geen wonder dat mijn leerlingen zich met liefde laven aan mijn kennis.” Johannes Visser.

Data komt uit http://statline.cbs.nl/StatWeb/publication/?VW=T&DM=SLNL&PA=81633NED&D1=a&D2=a&D3=a&HD=130501-1035&HDR=T&STB=G1,G2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.